top of page

Fokmerries

Iedere zomer lopen er  enkele merries met hun veulens in de weilanden behorend bij het bedrijf. Ons merriemateriaal bestaat uit degelijke en bewezen K.W.P.N. -dressuurlijnen van o.a. Zjengis Khan, Toto jr., Fürst Heinrich en Jazz.

Endy Khan

Zjengis Khan x Juventus x Bustron

endy khan.png

Endy is een dochter van de Rousseau-zoon Zjengis Khan. Deze presteerde goed in de Lichte Tour en staat bekend om zijn werkwilligheid. Grootmoeder Pinky liep Z2 dressuur en overgrootmoeder Inky Z1. Zij staan aan de basis van diverse nationale dressuurpaarden, zoals het Lichte Tour paard Wisky van Katharina Mulder.

Endy komt uit de Sijgje-stam, merrielijn 111, fokfamilie 440

Bolinde 

Fürst Heinrich x Kennedy x Belisar

Bolinde.jpg

Bolinde is de volle zus van het Intermediaire I-paard Authentic van Joyce Lenaerts. Hun moeder Solinde bracht in combinatie met Sunny Boy ook een ZZ-Licht paard. Bolinde's vader Fürst Heinrich heeft zijn stempel gedrukt op de fokkerij met  sterk fokkende zonen en talrijke paarden die op hoog niveau presteren in de sport. Daarbij verbetert de zoon van Florestan I het exterieur en de bewegingsvorm.

 

Bolinde komt uit Merrielijn 134, fokfamilie 55 

Morina D

Zonik x Jazz x Donnerhall

IMG-20200718-WA0007_edited_edited.jpg

Morina D  is een elite dochter van de dressuursensatie Zonik uit de kampioensmerrie Forina. Zonik werd in 2017 onder het zadel van Edward Gal Nederlands kampioen in Ermelo. De Jazz-merrie Forina werd in 2013 uitgeroepen tot kampioene van de Centrale Keuring van Noord-Brabant en eindigde later op de vierde plaats op de Nationale Merriekeuring. Grootmoeder Dorina is een Westfaals gefokte dochter van Donnerhall en bracht ook de kampioene van de CK van Noord-Brabant van 2017 Jorina D. Daarnaast is Dorina moeder van de in Oldenburg en Zweden goedgekeurde hengst Harlem D en het ZZ-Licht paard Dorita D. Grootmoeder Rosita gaf al drie goedgekeurde hengsten, waaronder de invloedrijke hengst Don Bedo I. Deze Donnerhall-zoon gaf onder meer de Grand Prix-hengst Dancing Dynamite van Stefanie Wolf en een mooi aantal Lichte Tour-dressuurpaarden en goedgekeurde hengsten.

Morina D komt uit de  ANTIPATHIE, Hannover Stutenstamm 1191306, Schridde 157

Mamasita

Glock's Toto jr. x Fürst Heinrich x Kennedy

Mamasita hoofd.jpg

Mamasita is een dochter van Glock's Toto jr. de eerste goedgekeurde hengst van het legendarische paard Totilas. Hij won in 2014 het verlichtingsonderzoek in Ermelo.

Moeder Bolinde is een volle zus van het Intermediaire-I paard Authentic van Joyce Lenaerts.

Zelf is Mamasita Elite en wordt zij op dit moment gereden

Mamasita komt uit de Merrielijn 134, fokfamilie 55

bottom of page