Fokmerries

Iedere zomer lopen er  enkele merries met hun veulens in de weilanden behorend bij het bedrijf. Ons merriemateriaal bestaat uit degelijke en bewezen K.W.P.N. -dressuurlijnen van o.a.  Lord Loxley, De Niro, Fürst Heinrich en Jazz.

Endy Khan

Zjengis Khan x Juventus x Bustron

endy khan.png

Endy is een dochter van de Rousseau-zoon Zjengis Khan. Deze presteerde goed in de Lichte Tour en staat bekend om zijn werkwilligheid. Grootmoeder Pinky liep Z2 dressuur en overgrootmoeder Inky Z1. Zij staan aan de basis van diverse nationale dressuurpaarden, zoals het Lichte Tour paard Wisky van Katharina Mulder.

Endy komt uit de Sijgje-stam, merrielijn 111, fokfamilie 440

Euridice Antina

Jazz x Sandro Hit x Brentano II

Schermafbeelding 2018-10-22 om 08.36.07.

Euridice Antina is een dochter van dressuurlegende Jazz. Grootvader Sandro Hit, was de fantastische Wereldkampioen van de 6 jarige dressuurpaarden in Arnhem 1999.

Grootmoeder Bella bracht het succesvolle Inter I paard Fort Knoxx ( Florencio I x Brentano II)

Euridice Antina heeft zelf M2 gelopen.

Euridice Antina heeft 2 juni 2021 een prachtig zwart merrieveulen van de hengst  Kjento

( Negro x Jazz) gekregen. 

Bolinde 

Fürst Heinrich x Kennedy x Belisar

Bolinde.jpg

Bolinde is de volle zus van het Intermediaire I-paard Authentic van Joyce Lenaerts. Hun moeder Solinde bracht in combinatie met Sunny Boy ook een ZZ-Licht paard. Bolinde's vader Fürst Heinrich heeft zijn stempel gedrukt op de fokkerij met  sterk fokkende zonen en talrijke paarden die op hoog niveau presteren in de sport. Daarbij verbetert de zoon van Florestan I het exterieur en de bewegingsvorm. 

Bolinde heeft 12 mei 2021 een prachtig zwart hengstveulen van de hengst Despacito

(Don Nobless x Sandro hit ) gekegen.

Morina D

Zonik x Jazz x Donnerhall

IMG-20200718-WA0007_edited_edited.jpg

Morina D  is een elite dochter van de dressuursensatie Zonik uit de kampioensmerrie Forina. Zonik werd in 2017 onder het zadel van Edward Gal Nederlands kampioen in Ermelo. De Jazz-merrie Forina werd in 2013 uitgeroepen tot kampioene van de Centrale Keuring van Noord-Brabant en eindigde later op de vierde plaats op de Nationale Merriekeuring. Grootmoeder Dorina is een Westfaals gefokte dochter van Donnerhall en bracht ook de kampioene van de CK van Noord-Brabant van 2017 Jorina D. Daarnaast is Dorina moeder van de in Oldenburg en Zweden goedgekeurde hengst Harlem D en het ZZ-Licht paard Dorita D. Grootmoeder Rosita gaf al drie goedgekeurde hengsten, waaronder de invloedrijke hengst Don Bedo I. Deze Donnerhall-zoon gaf onder meer de Grand Prix-hengst Dancing Dynamite van Stefanie Wolf en een mooi aantal Lichte Tour-dressuurpaarden en goedgekeurde hengsten.

Morina D heeft  24 april 2021een mooi hengstveulen gekregen van de hengst Desperado

( Vivaldi x Havidoff).

Lovely Grootenhout

Dream Boy x Zjengis Khan x Juventus

Lovely Grootenhout is een dochter van de hengst Dream Boy. Deze hengst is de best presterende en best fokkende zoon van de preferente Vivaldi. De moederlijn van Lovely staat aan de basis van diverse nationale dressuurpaarden waaronder het Lichte Tour paard Wisky van Katharina Mulder.

Lovely Grootenhout heeft 10 juni 2021 een zwart hengstveulen gekregen van de hengst For Ferrero (For Romance x Don Crusador ).

Mamasita

Glock's Toto jr. x Fürst Heinrich x Kennedy

Mamasita hoofd.jpg

Mamasita is een dochter van Glock's Toto jr. de eerste goedgekeurde hengst van het legendarische paard Totilas. Hij won in 2014 het verlichtingsonderzoek in Ermelo.

 Moeder Bolinde is een volle zus van het Intermediaire-I paard Authentic van Joyce Lenaerts.

Zelf is Mamasita Elite en wordt zij op dit moment gereden.

Mamacita is drachtig van Le Formidable ( Bordeaux x Ferro)

Jersey

Apache x Wynton x Ferro

Wild Horses in Black & White

Foto volgt 

Jersey is een dochter van de hengst Apache die succesvol werd uitgebracht door Emmelie Scholtens. De hengst viel op door zijn fantastische beweging en sterk achterbeen. Grootvader Wynton is eveneens geklasseerd op het hoogste niveau. Keur merrie Eden is een nakomeling van de preferente , keur merrie Lucky . Deze liep zelf Z2 in de dressuur. 

Jersey komt uit de Nomana-stam , merrielijn 2 , fokfamilie 8 .

Jersey heeft 31 mei 2021 een prachtig hengstveulen gekregen van de hengst Desperado

( Vivaldi x Havidoff).